GK QUESTIONS FOR KIDS

GK Questions for Kids assist to enhance their common consciousness regarding the vegetation, animals, personalities, festivals, and different issues taking place around the globe.

This set of straightforward quiz questions for youths can enrich one’s private confidence and sharpen considering capability.

Our little minds are curious to learn new things. So here is a set of easy general knowledge questions for kids of class 2.

General Knowledge Questions and Answers for Kids – Class 2

1)  Who was the first Prime Minister of India?

Answer :- Jawaharlal Nehru

 2)  What is the name of this beautiful monument?

Answer :- Taj Mahal

 3)  What is the sound made by a duck?

Answer :- Quack quack

4)  How many legs does a spider have?

Answer :- Eight

5)  Name this famous Indian Cricketer.

Answer :- Sachin Tendulkar

Basic GK Questions for Kids

6)  Which state is known as the ‘fruit bowl’ of India?

Answer :- Himachal Pradesh

7)  Who is popularly known as the “Iron Man of India”?

Answer :- Sardar Vallabh Bhai Patel 

8)  What is the sound made by a horse?

Answer :- Neigh

9)  Which is the harvest festival in Assam?

Answer :- Bohag Bihu 

10)  The national currency of India is

Answer :- Rupee

GK Questions for Kids with Answers

11)  The young one of Elephant is

Answer :- Calf

 12)  Which river is infamous as the ‘Sorrow of Bengal”?

Answer :- Damodar River

13)  _ is celebrated as the birth of Jesus Christ

Answer :- Christmas

14)  What does the heart pump?

Answer :- Blood

15)  Thiruvananthapuram is the capital of _.

Answer :- Kerala

GK Question for Kids

16)  Which is the national sport of India?

Answer :- Hockey

17)  Who is the first citizen of India?

Answer :- President of India

18)  The longest river in India

Answer :- Ganga

19)  Which is the national fruit of India?

Answer :- Mango

20)  How many spokes does the wheel in Indian Flag have?

Answer :- 24 spokes

GK FOR CLASS-2

21)  How do you relate to your maternal grandfather?

Answer :- Mother’s father

22)  Where does a pig live?

Answer :- Sty

23)  What is the name of this famous painting?

Answer :- Mona Lisa

24)  How many cats can you see in this picture?

Answer :- 10 cats

25)  The young one of a kangaroo is

Answer :- Joey

Leave a Comment