Sports Quiz Questions For Kids

Sports Quiz Questions For Kids, All of us have good reminiscences of enjoying video games at school with our classmates. Furthermore, it’s important to maintain our physique and thoughts match. Let’s take a look at a number of the Normal Data Questions and Solutions for youths about sports activities video games.

GK Sports Questions For Kids

01. What is the full form of cricket tournament- IPL?

ANSWER :- Indian Premier League

02. How many players are there in each side of a Hockey team?

ANSWER :- Eleven

03.  How many players are there in each side of a Basket Ball team?

ANSWER :- Five

04. Commonwealth Games are held in every _ years

ANSWER :- 4 years

05. Number of players in one team of Kho Kho are-

ANSWER :-Nine

06. How many Grand Slam Tennis Tournaments are held every year?

ANSWER :- Four

07. In which sports, the term HAT-TRICK is used?

ANSWER :-  Cricket

08. Eden Gardens cricket stadium is in –

ANSWER :- Calcutta

09. Hockey is the National sports of –

ANSWER :- India and Pakistan

10. Which is the National sport of Canada?

ANSWER :- Lacrosse/Ice hockey

GK Sports Questions for Kids

11.  ______ is the national sport of Turkey.

ANSWER :- Wrestling

12. In which country Commonwealth games were held in 2010?

ANSWER :- India

13. Which country will host Cricket World Cup 2019 –

ANSWER :- England

14. Football was introduced as a competitive game in Olympics in year –

ANSWER :- 1908

15. Which country has hosted Commonwealth Games for the maximum number of times?

ANSWER :- Canada

16. Caddie is related to __________?

ANSWER :- Golf

17. In which year Olympic Games were cancelled because of World War I?

ANSWER :- 1916

18. Who was the winner of Football World Cup in 2010?

ANSWER :- Spain

19. Where did the game of Badminton originate from?

ANSWER :- Pune

GK Sports Questions and Answers for Kids

20. When is national sports day of India celebrated?

ANSWER :-  22nd August 

21. When was women’s and men’s doubles introduced in Wimbledon?

ANSWER :- 1884

21. Who among the following is known as “Flying Sikh of India”

ANSWER :- Milkha Singh

23. Total Olympic medals won by India in 2012

ANSWER :- Six

24. The only driver in Indian Grand Prix 2011 is

ANSWER :- Alice Powell

25. Total number of gold medal won by Indian Hockey Team in Olympics.

ANSWER :- Eight 

5/5 - (2 votes)

Leave a Comment