GK QUESTIONS FOR KIDS | BASIC GK QUESTION FOR KIDS

BAGK QUESTIONS FOR KIDS, Youngsters belonging to this age group are inquisitive about every little thing of their environment. So participating with Basic Information questions will probably be a fantastic assist for them. Right here we have now included some easy GK Questions for teenagers to discover and broaden their Basic Information stage.

GK QUESTIONS FOR KIDS BETWEEN 4-7 YEARS

1. Which month of the year has the least number of days?

Answer: February

2. How many days are there in a normal year?

Answer: 365 (not a leap year)

3. How many days do we have in a week?

Answer: Seven

4. How many days are there in the month of February in a leap year?

Answer: 29 days

5. How many letters are there in the English alphabet?

Answer: 26

6. How many consonants are there in the English alphabet?

Answer: 21

7. How many sides are there in a triangle?

Answer: Three

GK QUESTION FOR KIDS WITH

8. How many colors are there in a rainbow?

Answer: 7

9. What is the top color in a rainbow?

Answer: Red

10. Which animal is called King of Jungle?

Answer: Lion

11. How many primary colors are there?

Answer: Three (red, yellow, blue)

12. Which animal is known as the ‘Ship of the Desert?’

Answer: Camel

13. What do you call a house made of ice?

Answer: Igloo

14. Which is the largest animal in the world?

Answer: Blue whale

GENERAL KNOWLEDGE QUESTION FOR KIDS

15. Which is the tallest animal on the earth?

Answer: Giraffe

16. Which festival is known as the festival of colors?

Answer: Holi

17. Which festival is called the festival of light?

Answer: Diwali

18. Which are the vowels in the English alphabet series?

Answer: A, E, I, O, U

19. What type of bird lays the largest eggs?

Answer: Ostrich

20. Which festival is known as the ‘Festival of flowers’?

Answers: Onam

Leave a Comment