GK for Kindergarten and First Grade Kids

GK for Kindergarten and First Grade Kids

General Knowledge Questions and Answers

Today we have brought you “ GK for Kindergarten and First Grade Kids “, we believe that for any child, it is very important to improve general knowledge, it should be a fun exercise and suitable for age group. For kindergarten and first graders, make sure questions have simple one-word answers. Here are ten basic GK questions for kids aged three to six.

Read More about  General Knowledge on Coronavirus (COVID_19)  click here

GK Questions for Class-I

1              How many days are there in a year?

                Ans: 365 days    

2              How many months are there in a year?

                Ans: 12 Months

3              Which festival is also known as “Festival of Lights”?

                Ans: Diwali / Deepavali 

4              Who is Sachin Tendulkar?

                Ans: A Cricketer               

5              Which day comes after Friday?

                Ans: Saturday   

6              How many zeros are there in a two-thousand rupee note?

                Ans: 3 (Three)  

7              Which planet is closest to the sun?

                Ans: Mercury    

8              What colour are Milk?

                Ans: White         

9              What colour starts with the letter “G”?

                Ans: Green        

10           What comes after the number five?

                Ans: The number six      

GK for Kindergarten and First Grade Kids

Read More about  General Knowledge for Kids  click here

GK for Kindergarten and First Grade Kids

11           What is the shape of a cricket ball?

                Ans: Round        

12           How many months do we have in a year?

                Ans: 12 months

13           How many fingers do you have in one hand?

                Ans: Five fingers              

15           What do you drink that comes from a cow?

                Ans: Milk            

16           When is it time for bed?

                Ans: Night time.              

17           How many hours are there in a day?

                Ans: 12 hours    

18           How many colors are there in a rainbow?

                Ans: 7   

19           What part of your body lets you see?

                Ans: The eyes   

20           What animal goes “Moo”?

                Ans: Cow            

GK for Kindergarten and First Grade Kids

Read More about  General Knowledge For Kids in Hindi click here

GK Questions for kids Grade 1

21           Can you name a word that starts with the letter “C”?

                Ans: Car              

22           What colour are apples?

                Ans: Red             

23           What colour of Sky?

                Ans: Blue            

24           What comes after the number Zero?

                Ans: The number One  

25           What colour are Orange?

                Ans: Orange

You can please follow our Youtube Channel Shubhyouber” Click  here

Conclusion:


We hope that through ” GK for Kindergarten and First Grade Kids “ you have helped you a lot in improving your children’s General Knowledge, Hope you liked our GK Questions and Answers. If you like our post then please share it as much as possible and like and comment in Comment Box.

5/5 - (2 votes)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *